Бившият капитан на Барселона Шави Ернандес призна, че е бил наясно с факта, че е трябвало да напусне клуба. Халфът искаше да го стори още миналото лято, но беше убеден от ръководителите на каталунците да остане още един сезон. 

"Беше ми ясно, че трябва да си тръгна. Но представете си да го бях направил наистина миналата година, когато не бяхме спечелили нищо и всички бяха ядосани? Щеше да е много тежко да се разделя с ядосани фенове."

"Затова се радвам, че останах. Треньорът Луис Енрике, бившият спортен директор Андони Субисарета и президентът Хосеп Мария Бартомеу ме убедиха. Сега хората са в еуфория и съм щастлив от начина на раздялата ни", сподели Шави. 

Той си тръгва като рекордьор по мачове с екипа на Барса. Но близо след него са Андрес Иниеста и Лео Меси и 35-годишният плеймейкър е наясно, че няма още дълго да е на върха на тази класация. 

"Наясно съм, че няма да остана дълго на върха. Може би Андрес или Лео ще ме задминат, а защо не и двамата. Очаквам след година, година и нещо да бъда задминат на върха", сподели още Шави.