Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес заяви, че вратарят на Селтик Фрейзър Форстър има всички необходими качества, за да заиграе на „Камп Ноу“.

25-годишният страж, който почти сигурно ще замени Джо Харт сред титулярите за Англия в приятелския мач срещу Чили, направи сериозно име със състава на „детелините“, а през последните две години изигра няколко страхотни мача срещу каталунците.

Барса пък повече от година се оглежда за наследник на Виктор Валдес, който ще напусне клуба в края на сезона. Тъкмо затова Шави изрази увереност, че Форстър може да се справи с тази задача.

„Всички играчи знаят за интереса ни към Форстър. Той е футболист, когото познаваме много добре“, коментира плеймейкърът. „Не мога да кажа, че го гледам всяка седмица, но когато играехме срещу Селтик, той доказа, че е вратар от световна класа.“

„От това, което видях, мога да кажа, че той има всичко необходимо, за да успее в Барселона. С представянето му в Шампионската лига пък съм сигурен, че не един и два отбора ще са заинтересовани от него“, допълни Шави.