Бившата звезда на Барселона Шави Ернандес заяви, че нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни трябва да започне да играе като полузащитник, за да удължи кариерата си на професионален футболист.

Според Шави, 30-годишният футболист вече не може да покрива периметъра, който е покривал преди време, и би бил по-полезен на своя тим като халф.

„Рууни е футболист, който харесвам от дълго време. Той е страхотен играч със страхотни качества“, коментира Шави, който през лятото напусна Барселона.

„Мисля, че Рууни има още какво да даде на играта, но може би е време той да се адаптира по-добре. В един момент ставаш на възраст и човек не може да играе, така както го е правил преди. Не можеш да покриваш периметър, който си покривал преди. Интелигентните играчи обаче се адаптират. Няма никакво съмнение, че Рууни има много футболен мозък“, продължи испанецът.

„Може би в Юнайтед трябва да дойде нов централен нападател, който може да бяга 90 минути. Рууни обаче би бил много опасен от зад на позиция. Той има визията и паса, за да се справи в тази роля много добре. Ако успее да се адаптира, няма причина да не играе на топ ниво още пет или шест години“, каза още Шави.