Футболистът на Барселона Шави Ернандес за пореден път показа, че не изпитва топли чувства към вече бившия наставник на Реал Мадрид Жозе Моуриньо. Полузащитникът открито заяви в интервю за испанските медии, че не харесва стила, който налага Специалния, допълвайки, че доскорошният тим на португалеца не е оставил следа във футболната история.

„Не искам хората да мислят, че нападам Моуриньо. Това не е моята цел. Просто не харесвам футбола, който той проповядва“, започна директно Шави.

„Реал Мадрид на Жозе Моуриньо не остави следа в историята. Ние в Браселона, никога не меним философията си. Никога не внасяме напрежение преди мачовете както с Реал, така и с другите отбори, не играем грубо, като ритаме противника. Независимо от това дали губим, печелим или завършваме на равно, оставаме верни на философията си“, анализира каталунецът.

Колкото до злополучното отпадане на тима от „Камп Ноу“ на полуфиналите на Шампионската лига от Байерн Мюнхен, след общ резултат 0:7, Шави обясни: „Не е коректно да гледаме само резултата. Байер използва много добре бързите си крила, пресираше ни, а същевременно се бранеше отлично. Бяха по-добри що се отнася до бързина и динамика. Въпреки това, ние владеехме повече топката“.