Футболистът на Барселона Шави Ернандес коментира в специално интервю всичко около дербито между Реал Мадрид и Барса за Купата на Краля. Играчът даде специално интервю за ежедневника Sport, като заяви, че вечният опонент на каталунците иска да представи съотборника му Лионел Меси като лошия герой във филма.

Колкото до слуховете за конфликт между Меси, Арбелоа и Айтор Каранка след края на първото Ел Класико за Купата (1:1), Шави заяви: „Това са глупости, нека да говорим за футбол. Защо не говорим за футбол?! Не съм видял дали се е случило или не. Нито ме интересува, нито съм питал Меси дали е истина. Какво искат – да изкарат Меси лошия герой във филма ли? Какво печелят с това?“, попита развълнувано Шави.

В края на миналата седмица каталунски канал представи видео, в което играчите на Реал Мадрид бяха сравнени с хиени, а Лионел Меси бе изобразен като тяхна жертва. Обществеността реагира много остро на скандалната лента, а ето и какво сподели Шави за това: „Нищо не съм гледал. След мача характеризирах играта на Реал като агресивна и напрегната“.