Легендата на Барселона Шави Ернандес смята, че е напълно реалистично Жерар Пике да стане президент на клуба, а той да бъде треньор.

„Поддържам контакт с Меси. Той е много щастлив и спокоен в Барселона. Не сме говорили за подновяването на договора, но и двамата сме наясно, че Барселона е най-добрият клуб в света. Не го виждам в друг клуб“, коментира Шави.

„Определено напрежението е върху Барселона. Това е нормално, защото отборът изостава с 6 точки от Реал Мадрид. Сезонът обаче не е свършил. Има още много мачове да се изиграят и всичко може да се случи“, добави легендата на каталунците.

„Иниеста е един фундаментален футболист за Барселона. Футболистите, които в момента правят разликата между Барселона и останалите отбори са тримата атакуващи. С Гуардиола акцентът повече бе в средата на терена. Идеите на Гуардиола и Луис Енрике не се различават толкова много.“

„Пике има капацитета да бъде президент, лидер на Барселона. Ще бъде невероятно аз да бъда треньор, а Пике президент, но ще видим какво ни е начертала съдбата. Ще бъде сбъдната мечта. Аз имам такава идея в главата“, каза още Шави Ернандес.