Шави Ернандес е отхвърлил направеното му предложение от ръководството на Барселона да остане още две години в отбора, а след това да стане част от треньорския щаб, съобщава радио „Каталуня“.

Капитанът на каталунците е взел решение да продължи кариерата си в Катар и ще обяви това на пресконференция, която е свикана за четвъртък.

Шави ще подпише тригодишен договор с Ал Сад и ще получава по 10 милиона евро на година.

Той ще живее в Доха и ще бъде настанен в имението, в което до преди година живееше Раул Гонсалес Бланко.

Шави също така ще помага за развиетието на академията „Аспайър“.

В същото време той ще подпише паралелен договор с комитета по организацията на Световното първенство през 2022 година и ще бъде посланик на Катар, подобно на Раул и Бекъм.

Шави ще живее в Доха заедно със своето семейство, двамата му братя и сестра му. Оскар и Алекс също ще работят за академията „Аспайър“. Сестра му Ариадна ще следва в университета в Доха.

Ернандес също така ще използва времето в Катар, за да изкара треньорски лиценз. Той може да бъде част от треньорския щаб на Катар за Световното първенство през 2022 година.

Настоящият селекционер на Катар е уругваецът Кареньо. Той обаче ще води отбора до Мондиала през 2018 година в Русия. След това катарците планират да заложат на доказан специалист, а най-желаният от тях е Хосеп Гуардиола.