Бившият капитан на Барселона Шави Ернандес заяви, че според него нито един футболист не може да наследи Лионел Меси, след като аржентинецът се оттегли или напусне каталунския клуб.

„Според мен не може да говорим за наследник на Меси. Той не може да има наследник. Има много добри футболисти, но няма друг играч като Меси. Няма играч, който толкова много години да поддържа такова високо ниво, да е спечелил толкова индивидуални и колективни трофеи. Той е неподражаем. Със сигурност в бъдеще за него ще се говори като най-великият футболист за всички времена“, коментира Шави.

„Когато Меси се откаже, ще ги има Неймар, Азар, пет или десет футболисти на едно високо ниво, но не и на това на Меси. Лео е феномен и няма втори като него“, добави легендата на Барселона.

„Мисля, че Меси е щастлив в Барселона и няма да напусне отбора, въпреки всички спекулации относно неговото бъдеще. Мисля, че той не се вълнува от писанията по негов адрес. Не им обръща никакво внимание. Меси мисли единствено за футбол и иска да печели всичко възможно“, каза още Шави.