Легендата на Барселона Шави Ернандес заяви, че Лионел Меси е най-добрият футболист в историята на играта и никога няма да видим такъв като него отново.

Шави и Меси играха 11 години заедно в Барселона, а за този период каталунците спечелиха 17 титли, включително седем пъти шампионското отличие в Ла Лига и четири пъти Шампионската лига.

„Може да се каже, че Меси е различен. Поглеждайки назад, когато той бе тинейджър се сещам за първото ни пътуване заедно, след като той вече бе пробил в първия тим. Аз открих, че той е едно образовано момче, което уважава съотборниците си. Той винаги е бил смирен, никога не е бил надут“, сподели Шави.

„Сега, когато той е най-добрият футболист на света, Меси не е загубил тези си ценности. Лео ни най-малко е загубил своето смирение и уважение към съотборниците. Мисля си, че Лео никога не е искал да бъде различен от другите“, добави бившият капитан на Барселона.

„Никога не съм предполагал, че ще се превърне в най-добрия футболист в историята на играта. Ние никога няма да видим отново такъв играч като него. Краят на доминацията на Лионел Меси не се вижда“, каза още Шави Ернандес.

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS