Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес декларира силното желание за спечелване на Световното клубно първенство в Абу Даби, тъй като световната клубна титла е единствената, която каталунците никога не са печелили.

„Искаме да пишем история! Искаме да спечелим шест титли, което е всичко, което един тим един може да завоюва в една година. Тази титла сякаш е в наши ръце и ще бъде наша, но ние трябва да доминираме във всеки мач, точно както сме свикнали да го правим”, заяви Шави, след леката победа с 3:1 над мексиканския Атланте, който е шампион на Северна Америка.

Барса вече спечели два трофея този сезон – Суперкупата на Европа и Суперкупата на Испания, другите три, които могат да се завоюват са Шампионската лига, Примера дивисион и Купата на краля.

Барселона ще играе в събота срещу аржентинския Естудиантес Ла Плата във финалния мач от Световното клубно първенство. Според Шави тим, в който блести ветерана Хуан Себастиан Верон, е агресивен и много техничен, като каталунците трябва да са напълно концентрирани, за да спечелят.