Легендата на Барселона Шави Ернандес иска един ден да се върне в родния си клуб. Ветеранът си тръгна след края на изключително успешния минал сезон след завоюван требъл и сега се подвизава в Катар с екипа на Ал Сад. 

Той обаче иска след края на състезателната си кариера отново да е с каталунците и намекна, че би желал да е треньор на "блаугранас" някой ден. Засега обаче 35-годишният халф се е концентрирал върху задълженията си в арабския свят. 

"Винаги съм харесвал терена, за да съм възможно най-близо до истинския футбол. Искам да изуча всичко за следващата си стъпка в кариерата от самото начало и вече започнах тук, в Катар."

"Продължавам да следя отблизо испанския футбол и какво се случва в любимия ми Барселона. Естествено, че искам един ден да се завърна и да бъда близо до тима. При това, колкото по-близо до терена, толкова по-добре."

"Сега обаче все още се наслаждавам на дните си като активен футболист и искам да изпитвам тази радост, колкото се може повече", сподели Шави Ернандес пред катарските медии на специално събитие, организирано от клуба му.