Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес отбеляза силния старт на сезона за своя съотборник Сеск Фабрегас, като заяви, че неговата поливалентност е жизнено необходима на отбора.

През лятото Манчестър Юнайтед хвърли доста усилия, за да прибере бившия капитан на Арсенал, след като последният направи не особено впечатляващ сезон с „блаугранас“. Новият наставник на каталунците Херардо Мартино обаче категорично отказа да се раздели с Фарегас, който очевидно ще има доста по-отговорна роля под ръководството на аржентинеца. До момента юношата на Барса има участие в 6 от общо 11-те попадения на тима от началото на Ла Лига.

„Сеск е различен тип халф спрямо тези, които обикновено сме свикнали да виждаме в Барса. Той винаги се адаптира – може да вкарва голове, а може и да играе за отбора“, обясни Шави. „Той е необикновен и много поливалентен играч, който може да играе както в центъра на терена, така и в атака. Фабрегас можа да дава асистенции, да пресира и да стига в наказателното поле, където да бележи“, завърши плеймейкърът на Барса.