Легендата на Барселона Шави Ернандес смята, че каталунският клуб трябва да следва примера на Байерн Мюнхен като начин на развитие.

„На мен ми харесва Барселона да вземе пример за своето развитие в бъдещето от Байерн Мюнхен, който е управляван от свои бивши футболисти. Смятам, че Лео, Виктор Валдес и Жерар Пике могат да работят в такъв проект. Мисля, че Пике щом е решил да стане президент на Барселона ще го стори“, коментира Шави пред радио „Каталуня“.

„Мисля, че бъдещето на Барселона след Андрес Иниеста е свързано със Серхи Сампер и Карлес Аленя. С Андре Гомеш и Денис Суарес трябва да се подходи с търпение. Двамата ще се нуждаят от време, за да се адаптират към обстановката“, добави легендата на Барселона.

„Логиката говори, че ще остана още една година да играя в Катар, а след това ще помогна на страната да приеме домакинството на Световното първенство. Ако всичко е наред, ще подновя договора си с още една година. Аз се чувствам отлично в Катар и всичко е много добре.“

„Проблемът с укриването на данъци е много сериозен за всеки един спортист, не само за футболистите. Така е по целия свят“, каза още Шави Ернандес.