Халфът на Реал Мадрид и испанския национален отбор Шаби Алонсо заяви, че испанците трябва да покажат най-добрата си игра, ако искат да спечелят отново Европейското първенство. „Ла Фурия“ е фаворит на букмейкърите, но според Алонсо задача на тима е много трудна.

„Става все по-трудно да продължим да печелим. Имаме добър отбор, имаме опита, но освен това има други отбори, които са добре подготвени и много гладни“, сподели Алонсо.

„Мисля, че ще бъде дори по-трудно от Евро 2008 и Мондиал 2010, защото ще трябва да сме почти перфектни, за да спечелим титлата.“

Футболистите на Реал Мадрид и Барселона имаха сериозни противоречия помежду си в последните месеци, но халфът гарантира, че атмосферата в националния отбор е отлична.

„Това е нещо различно и няма нищо общо с това, което става в националния отбор. Когато сме с националния отбор, особено на голям международен турнир и когато се борим за нещо като това, няма значение начинът, по който е завършил сезона.“

„Ако някой е спечелил нещо му честитиш, ако ти си спечелил нещо те ти честитят, но тук се бориш за нещо друго“, завърши Алонсо.