Севиля се наложи с 1:0 над Алавес в мач от последния 38-и кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение за андалусийци бе дело на Уисам Бен Йедер в 29-ата минута на срещата. Севиля и без това си бе спечелил място Лига Европа и през следващия сезон и в крайна сметка остава 7-и с 58 точки. Алавес пък е 13-и с 47.

“Бяло-червените” диктуваха темпото през целия мач. След груба грешка в защитата на Алавес Франко Васкес напредна в наказателното поле, след което върна към връхлитащия Висам Бен Йедер, който от движение прати топката право в долния ляв ъгъл на вратата на Фернандо Пачеко.

По този начин момчетата на Хоакин Капарос си осигуриха седмата позиция и ще играят в Лига Европа през новия сезон. 

В другите мачове играли се по същото време в Испания Жирона победи Лас Палмас като гост с 2:1, а Хетафе измъкна победа от Малага с 1:0.

Лас Палмас нямаше за какво да се бори, тъй като вече бе отпаднал от елита. Жирона обаче задмина Ейбар в класирането и вече е 9-и. Ейбар обаче е с мач по-малко. Хетафе пък остава осми с 55 точки, а Малага е последен с 20 и категорично се сбогува с мястото си в първия ешалон на първенството.