Севиля победи у дома с 2:0 шампиона и водача в класирането на Примера дивисион Реал Мадрид в дербито на 11-ия кръг на испанския шампионат.

Водени новия наставник Маноло Хименес носителите на Купата на УЕФА за последните две години постигнаха втора поредна победа срещу изключително класен съперник след напускането на Хуанде Рамос, след като преди седмица победиха Валенсия с 3:0.

В 19-ата минута на двубоя на Рамон Санчес Писхуан Сейду Кейта овладя на границата на наказателно поле лошо изчистена топка от отбраната на Реал и с топовен шут прати коженото кълбо под горната греда на Касияс.

Вдъхновени от попадението играчите на Севиля стигнаха до нов гол само три минути по-късно, когато Фредерик Кануте проби отлично и намери на чиста позиция Луиш Фабиано, който нямаше как да сбърка.

В 51-ата минута се изля студен душ върху опитите на Реал да се върне в мача, тъй като десният бек Серхио Рамос получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко.

До края на срещата всички по-опасни положения бяха пред вратата на Касияс, но несъсредоточеността на нападателите на домакините запази резултата непроменен. За цял мач Реал успя да отправи само един точен изстрел към Андрес Палоп.

Реал допусна втора загуба за сезона, като остава начело с 25 точки от 11 мача, Севиля се изкачи на десета позиция с актив от 15 точки от 10 срещи.