Севиля не сбърка срещу Осасуна пред собствена публика в мач от 21-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Двубоят на „Санчес Писхуан” завърши с победа за домакините – 2:1. Успехът прати „андалусийците” на седмо място във временното класиране с 29 точки в актива им, а Осасуна остана на 14-та позиция с 23 точки.

Резултатът в срещата откри Севиля чрез гол на Кристиан Поулсен в 55-та минута. Само 14 по-късно гостите стигнаха до изравнително попадение, дело на Сола. В самия край на мача нервите на възпитаниците на Хосе Анхел Сиганда не издържаха и те останаха с двама по-малко. Най-напред в 86-та минута Хосето си изкара втори жълт картон и се отправи към съблекалните, а четири минути по-късно Гарсия го последва, като преди това направи дузпа в полза на съперника. Луиш Фабиано стреля от бялата точка и остави трите точки на "Рамон Санчес Писхуан" – 2:1 за Севиля.

Останалите двубои от кръга в Испания са утре. Лидерът в подреждането Реал Мадрид приема Виляреал, а Барселона гостува на Атлетик Билбао.