Севиля победи Барселона с 3:1 в първи мач за Суперкупата на Испания. На свой терен, андалусийци показаха много добра игра и не скриха намеренията си да спечелят трофея. За разлика от тях, каталунците не се отнесоха достатъчно сериозно към срещата и ще трябва да стопяват пасив от два гола в реванша след седмица.

Старши треньорът на Барселона Пеп Гуардиола избра доста експериментална единайсеторка, в която имаше и футболисти от втория отбор на каталунците.

Първото полувремето на мача премина равностойно, без особени шансове за гол. Барса все пак се възползва от единственото си по-сериозно положение и излезе напред в резултата в 20-та минута. Максуел проби чудесно по лявото крило и изведе перфектно Златан Ибрахимович, който пък майсторски вкара във вратата на андалусийците за 1:0.

Домакините бяха по-активни, но не успяваха да разрушат отбраната на Барса, а опасностите им идваха от статични положения и далечни шутове.

През второто полувреме обаче нещата се промениха и Севиля тръгна още по-настоятелно в атака, което доведе до резултат. В игра влезе Лео Меси, но и това не помогна на Барса.

В 61-та минута Цигарини пое топката в центъра на терена и със страхотен извеждащ пас от почти 20 метра намери Луиш Фабиано, който премина през защитника Гомес и вкара между краката на заменилия Виктор Валдес в този мач – Миньо.

В 73-та минута домакините вече бяха напред в резултата след страхотна комбинация. Пероти и Негредо разцъкаха на двойно, след което бившият играч на Реал с пета размина Абидал и напредна до аутлинията, откъдето пък перфектно поднесе топката за Фредерик Кануте, който само трябваше да я вкара във вратата.

10 минути по-късно упражнението почти се повтори. Този път двойният пас беше между Пероти и Навас, като испанският национал изведе аржентинеца с пета, Пероти пък центрира за Кануте, който без проблеми с глава вкара за 3:1, което се оказа и крайният резултат в мача.

Реваншът между двата отбора е на 21 август на „Ноу Камп”, където Барса ще има трудната задача да заличи пасив от два гола.