Севиля победи Хетафе с 2:0 и на практика вече е с единия крак на финал за Купата на Краля в Испания. Турнирът предвижда и реванш на 10 февруари, но комфортният аванс от два гола със сигурност ще позволи на севилци да гледат по-спокойно не само към последния мач, но и към самия трофей.

Севиля вече отстрани от пътя си най-сериозния конкурент – Барселона, а Реал Мадрид отпадна по-рано от битката. Интересното е, че в другия полуфинал сили ще мерят Атлетико Мадрид и Расинг Сандандер, като в двете си последни срещи с тези отбори Севиля записа загуби с по 1:2.

Хетафе в никакъв случай не излезе обречен на „Санчес Писхуан”, макар логично да заложи на по-дефанзивен подход. Това се оказа доста сполучливо, и гостите удържаха стабилно мощното нападение на Севиля продължително време. Вратарят на домакините Андрес Палоп дори първи бе подложен под напрежение, след хубава атака между Парехо и Ману, но стражът се намери авторитетно.

Ману, а малко по-късно и Солдадо продължиха да мъчат на контраатаки защитата на Севиля, но нямаха късмет да се разпишат. Само шанс не достигна и на Луиш Фабиано в 41-та минута да открие резултата, спрян от вратаря Устари. Последният обаче нямаше изход в последната минута на първото полувреме, когато Фабиано се поправи и засече пас на Адриано в мрежата на Хетафе.

Двата състава продължиха да играят хубав футбол и през втората част, но след около час игра мачът се накъса от нарушения и смени. Севиля реши да натисне в заключителните 15-тина минути от срещата, и след пропуск на Адриано, в крайна сметка се стигна до второ попадение. След грешка на Мане, Хесус Навас стреля, а топката се отклони в Марио, който имаше нещастието да си отбележи автогол и така да вземе много от мечтите на Хетафе за финал.