Севиля увеличи напрежението върху Атлетик Билбао и вече е много близо до четвъртото място, което дава право за участие в квалификациите на Шампионската лига. Андалусийци се наложиха с 4:1 при домакинството си на Еспаньол в мач от 32-я кръг на Примера дивисион, който се игра на стадион „Рамон Санчес Писхуан“.

Първото опасно положение в мача бе пред вратата на Севиля в 5-та минута, когато Симао комбинира с Абрахам, който стреля, но Бето спаси.

Севиля организира опасна атака в 11-та минута, когато Карлос Бака центрира към Пьотър Троховски, който стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Севиля поведе в резултата в 18-та минута, когато Пьотър Троховски центрира от корнер в наказателното поле на Еспаньол, където Мбиа засече топката с глава и я изпрати във вратата на Херман.

Домакините можеха да удвоят своята преднина в 20-та минута, когато Алберто Морено стреля опасно, но изпрати топката в аут.

Севиля продължи да доминира и в 26-та минута Бака подаде към Витоло, който стреля с глава, но в аут.

Еспаньол можеше да изравни резултата в 28-та минута, когато Симао стреля от фаул, но топката срещна гредата.

Севиля удвои своята преднина в 44-та минута, когато Витоло центрира в наказателното поле на Еспаньол, където Гамейро овладя топката и без забавяне я прати във вратата на Херман.

Второто полувреме започна с дузпа за Еспаньол. Още в 46-та минута Фасио събори Стуани в наказателното поле на Севиля и съдията Дел Серо Гранде посочи бялата точка без да се замисля. Серхио Гарсия бе точен от бялата точка и вкара за 1:2.

Севиля реализира трети гол в 84-та минута, когато добра комбинация между Марко Марин и Кевин Гамейро бе завършена от френския нападател, който вкара топката във вратата на Херман.

Четвъртият гол за Севиля падна в 89-та минута, когато Пареха подаде към Иван Ракитич, който демонстрира невероятна техника при овладяването на топката, а след това я изпрати във вратата на Еспаньол за крайното 4:1.

След този успех Севиля е на пето място с 53 точки, докато Еспаньол е на осма позиция с 40 точки.