Севиля сложи край на черната серия от три поредни загуби в Ла Лига с победа 1:0 над Осасуна. Единствения гол вкара Лукас Окампос в 59-ата минута от дузпа. 
 
Първата възможност в мача бе за гостите в 24-ата минута. Анте Будимир засече с глава перфектно центриране от фланга, но топката профуча встрани от дясната греда.
 
Пет минути по-късно защитата на Осасуна забрави Оливер Торес и той не се поколеба да шутира. Ударът му мина покрай лявата греда. В 31-ата минута домакините имаха претенции за игра с ръка на бранител на Осасуна, но реферът ги подмина.
 
Севиля получи шанс да изпълни дузпа в 59-ата минута, след като защитник на съперника извърши нарушение в наказателното поле. Лукас Окампос Той се спря по средата на засилката си с цел да разконцетрира вратаря, но Серхио Ерера запази спокойствие и отрази удара му в долния ляв ъгъл. Съдията обаче видя, че стражът на гостите не е бил на голлинията и нареди изпълнението на дузпата да се повтори. Този път Лукас Окампос беше доста по-убедителен и не остави шансове на Серхио Ерера с удар под напречната греда.
 
Анте Будимир можеше да донесе точката за Осасуна в 85-ата минута, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.