Настоящият носител на Купата на УЕФА Севиля се класира за финала на турнира за втора поредна година.

 

Отборът от стадион Рамон Санчес Писхуан победи с 2:0 Осасуна в мача реванш от полуфиналите на надпреварата и с общ резултат 2:1 доби правото да спори за титлата срещу Еспаньол в Глазгоу на 16 май.

 

 

Резултатът бе открит в 37-та минута след като Луиш Фабиано спря умело на гърди далечно подаване, обърна се и преминавайки през двама защитници прати топката в мрежата на Рикардо.

 

Първото полувреме завърши при резултат 1:0 за домакините и равенство в общия резултат от двата мача.

 

Осем минути след началото на втората част с прекрасно подаване Даниел Алвеш намери Ренато, който с шут от въздуха прониза вратаря на гостите Рикардо за 2:0 в полза на Севиля.

 

В 62-рата минута влезлият в игра само секунди по-рано Валдо можеше да върне Осасуна в мача след далечен удар, но вратаря Палоп със сетни сили успя да избие топката над напречната греда. Това бе и последната опасност пред вратата на Севиля до края на мача.

 

Две минути преди края на срещата настоящите носители на трофея имаха шанс да отбележат трети гол чрез Даниел Алвеш, но Рикардо спаси.

 

Краен резултат 2:0 и Севиля получава шанс да триумфира с Купата на УЕФА за втора година поред в испански финал срещу Еспаньол.