Отборът на Севиля се наложи с 2:0 над Гранада в двубой от 21-ви кръг на Ла Лига. Люк де Йонг откри резултата в 11-ата минута, а в 34-ата Нолито оформи крайното 2:0. 

Още в четвъртата минута домакините можеха да излязат напред в резултата, но Лукас Окампос не успя да се възползва от шанса си и изпрати топката извън рамките на вратата. 

Все пак, малко по-късно Люк де Йонг се справи със задачата и откри сметката на Севиля, засичайки висок пас на Хесус Навас и изпращайки топката във вратата на Руи Силва. 

Последваха претенции за дузпа от страна на гостите, но след преглед с ВАР съдията реши, че няма такава и играта продължи. 

В 34-ата минута Нолито удвои аванса на домакините, след като овладя пас на Оливер Торес и изпрати топката в мрежата на гостите. 

През втората част ситуацията остана същата и Севиля остана по-активният отбор. В 77-ата минута Роберто Солдадо все пак имаше шанс да отбележи почетно попадение от пряк свободен удар, но опитът му бе спасен от вратаря. 

Малко по-късно Люк де Йонг се отскубна и стреля от средно разстояние, но Руи Силва се намеси фантастично и отрази опита му. 

Така Севиля запази третата си позиция и събра 38 точки, а Гранада е 12-и с 27 пункта.