Севиля допусна доста изненадваща грешна стъпка при домакинството си на Расинг Сантандер, като двата отбора завършиха 1:1 в мача от четвъртия кръг на Примера дивисион, който се игра на стадион „Рамон Санчес Писхуан”.

Мачът започна отлично за домакините, които можеха да поведат в резултата още в 8-та минута, когато Пероти стреля от фаул, но топката срещна десния стълб на вратата на Сантандер и излезе в аут.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като в 11-та минута Конко подаде към Алфаро, който се измъкна от защитата на Сантандер, а след това бе нокаутиран от вратаря Тоньо, който получи и жълт картон. Наказателният удар бе реализиран от Алваро Негредо, който бе безкомпромисен в 13-та минута.

До края на първото полувреме футболистите на Севиля можеха да удвоят своята преднина, но Тоньо спаси на няколко пъти опасни удари по посока на вратата си.

Второто полувреме се разви доста изненадващо. Гостите успяха да изравнят в 54-та минута, когато Адриан центрира в наказателното поле на Севиля, където Зокора се размина с топката и тя стигна до Пинийос, който с много хубав удар разстреля Палоп за 1:1.

След този гол футболистите на Расинг Сантандер имаха лек превес на терена и можеха дори да си стигнат с трите точки, но в края на мача Палоп извади няколко опасни удара.

Така Севиля остана на пето място с актив от 8 точки, а Сантандер е на дванадесета позиция с 4 точки.