Севиля поведе в битката за Суперкупата на Испания, след като в първата среща победи с минималното 1:0 Реал Мадрид. Носителят на Купата на краля е на път да грабне поредния си трофей след попадение от дузпа в 26-та минута на двубоя реализирана от Луиш Фабиано.

Главният рефер посочи бялата точка заради падане на Дуда в наказателното поле. Така се стигна до единственото попадение в мача, а андалусийците успяха да запазят преднината си до последния съдийски сигнал.

Севиля е на път да си осигури поредната купа, след като в края на миналия сезон взе Суперкупата на Европа срещу Барселона, след това вдигна победоносно Купата на Краля, а има всички шансове да добави още една в двубоя за Суперкупата на Европа срещу Милан на 31 август.

Севиля доминираше почти през цялото време на мача. Бразилецът Луиш Фабиано, който донесе победата на своя тим можеше да открие резултата още в началото на двубоя, но в 3-та минута Икер Касияс успя да реагира на време.

Реал Мадрид също имаше своя шанс. Раул, който направи добър мач за своя тим, се оказа сам срещу вратаря на Севиля, но пропусна да изравни резултата.

През втората част пропуски направиха и Дани Алвеш и Хесус Навас. Гути опита да обърне развоя на мача, но въпреки огромното желание не успя да разпечата вратата на Андрес Палоп в 48-та минута.

Самостоятелните му пробиви и опити не успяха да доведат до желаната от неговите съотборници развръзка. В последните минути на двубоя Реал Мадрид стана по-агресивният тим на терена.

Последният шанс, който пропиляха играчите на Бернд Шустер бе в заключителните секунди на мача. Тогава Гути отново опита да изненада стража на Севиля, но вратарят със сетни сили запази мрежата си суха. Реваншът ще се проведе на 18 август на “Сантяго Бернабеу”.