В мач от 24-я кръг на Примера дивисион Севиля постигна много важна победа с 1:0 като домакин на своя стадион „Санчес Писхуан” срещу един от преките си конкуренти в борбата за местата даващи право на участие в Шампионската лига Атлетико Мадрид.

Двубоят започна много лошо за гостите, тъй като Переа се контузи и бе принудително сменен от Сейтаридис.

В последствие и Ромарик напусна игра, тъй като не успя да продължи след сблъсъка с Переа и бе заменен от Диего Капел.

В 26-та минута Симао намери с хубав пас Диего Форлан, който стреля опасно, но топката срещна десния стълб на вратата на Севиля.

Пет минути по-късно Маниш изпробва рефлекса на Андрес Палоп, който успя да избие топката.

В края на полувреме Хесус Навас и Скилачи изпробваха рефлекса на Лео Франко, но той се намеси авторитетно и предотврати попадение в своята врата.

В 60-та минута Макси Родригес стреля много силно и опасно, но Андрес Палоп прояви невероятен рефлекс и успя да улови топката.

Четири минути по-късно Ренато можеше да се разпише във вратата на Лео Франко, но ударът му излезе на сантиметри в страни.

В 72-та минута Серхио Агуеро подаде на Макси Родригес, който отново постави пред изпитание Палоп, но стражът на Севиля отново се справи блестящо.

Все пак домакините от Севиля стигнаха до победен гол в 86-та минута, когато след много добре разгърната атака на андалусийци Хесус Навас се озова в добра позиция и вкара топката във вратата пазена от Лео Франко.

След тази победа Севиля вече има 44 точки и продължава да бъде на трето място, докато Атлетико Мадрид е на шеста позиция с 36 точки, но при евентуални победи утре на Малага и Депортиво Ла Коруня, „дюшекчиите” могат да се сринат на осмо място.