Севиля даде сериозна заявка за спечелване на купата на краля, след като разби с 3:0 Ла Коруня при гостуването си на стадион „Риасор” в първия мач от четвъртфиналния сблъсък между двата отбора.

Севиля поведе в резултата в 26-та минута, когато Хесус Навас намери с чудесен пас Алваро Негредо, който преодоля Ману за 0:1.

Домакините можеха да се върнат в мача в 36-та минута, когато Филипе Луис центрира в наказателното поле на Севиля, където Хуан Родригес засече топката с глава, но след това тя срещна гредата.

Севиля удвои своята преднина в мача в 63-та минута, когато Пероти направи добър пробив, след което центрира в наказателното поле на Ла Коруня, където Ренато засече топката с глава и я прати във вратата на Ману.

Само две минути по-късно Негредо открадна топката от Зе Кастро и направи добър пробив, след което подаде на Хесус Навас, за когото не бе проблем да прати кълбото за трети път в мрежата на Ману.

До края на мача футболистите на Севиля продължиха да диктуват случващото се на терена, но не стигнаха до нов гол.

Така Севиля има изключително добра преднина преди реванша на „Санчес Писхуан” и андалусийци вече могат да мислят за полуфинала на купата на краля.