Райо Валекано завърши 2:2 срещу гостуващия Севиля в мач от 25-ия кръг на испанското футболно първенство. Домакините наваксаха ранно изоставане от две попадения и продължиха серията си на шест срещи без поражение в Примера дивисион, като прогресираха до 15-ата позиция с 25 точки. Севиля също е без загуба вече седем поредни двубоя в шампионата и с 41 точки заема петото място в подреждането.

Стивън Н'Зонзи откри резултата за гостите в десетата минута с добавка отблизо, след като удар на Кевин Гамейро с глава след подаване от корнер беше блокиран на голлинията.
Десет минути по-късно Севиля удвои преднината си. Гамейро изведе Витоло в дясно в пеналта, крилото шутира по тревата, вратарят Хуан Карлос изби, но право към Висенте Ибора, който от 5-6 метра прати топката в мрежата за 2:0.

Гостите продължиха да доминират, а малко по-късно попадение на Гамейро беше отменено заради спорна засада.

Наставникът на домакините Пако Хемес направи две смени и това даде резултат. Две минути преди почивката Адри Ембарба центрира от ляво към другата резерва Манучо, който отблизо засече в мрежата за 1:2.

След малко повече от час игра Бебе напредна от дясно и прати отличен пас по тревата в наказателното поле и непокритият Николас Федор засече под гредата от 7-8 метра.
Малко по-късно Райо можеше да стигне и до пълен обрат, но Бебе пропусна от чиста позиция./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS