Севиля продължава да диша във врата на Реал Мадрид, след като спечели с 4:3 гостуването си на Осасуна от 19-ия кръг на Примера дивисион. Андалусийци запазиха изоставането си от една точка от лидера от испанската столица.

Мачът започна доста изненадващо, след като Осасуна поведе в 15-та минута, когато Роберто Торес центрира в наказателното поле на Севиля, където Серхио Леон засече топката и я изпрати във вратата на Серхио Рико.

Домакините можеха да удвоят своята преднина в 31-та минута, но Серхио Рико успя да изпревари Серхио Леон и да избие топката.

Севиля успя да изравни резултата в 43-та минута, когато Стеван Йоветич центрира в наказателното поле на Осасуна, където Висенте Ибора засече топката с глава и я изпрати във вратата на Марио Фернандес.

Осасуна отново излезе напред в резултата в 63-та минута, след като Алекс Беренгуер центрира в наказателното поле на Севиля, а Ибора не успя да изчисти топката и си отбеляза автогол.

Севиля успя бързо да изравни резултата в 65-та минута след втори гол на Ибора за 2:2.

Севиля направи пълен обрат в 80-та минута, когато Пабло Сарабия центрира от корнер в наказателното поле на Осасуна, където Фран Васкес засече топката и я прати във вратата на Марио Фернандес.

Севиля вкара четвърти гол във втората минута на добавеното време на срещата дело на Пабло Сарабия.

Осасуна имаше време да върне само един гол в третата минута на добавеното време на мача, когато Алекс Беренгуер центрира в наказателното поле на Севиля, където Кенан Кодро засече топката и я вкара във вратата на Серхио Рико.

Севиля е втори с 42 точки, а Осасуна е последен с 9 точки.