Севиля се наложи над гостуващия Алмерия с 1:0 в изтеглен мач от 19-ия кръг на испанското футболно първенство и прекъсна серията си от четири поредни поражения в Примера дивисион.

С успеха домакините се изкачиха на пето място в класирането с 33 точки. Лидер е Барселона с 46 точки, пред точки Реал Мадрид с 41 точки и Валенсия с 38 точки.

Домакините поведоха още в деветата минута с голяма доза късмет. Централният защитник Сантиаго Асасиете се опита да върне към вратаря Диего Лопес, но топката се спря в локва на мокрия терен в дясно в наказателното поле и позволи на Ренато да изпревари стража и да подаде към непокрития Алваро Негредо, който от 5-6 метра засече в опразнената врата.

Гостите се представиха много добре на „Санчес Писхуан”, макар че рядко стигаха до изгодни положения. След малко повече от половин час игра Негредо получи нов шанс, но от границата на наказателното поле стреля на сантиметри край целта след пас от дясно на Хесус Навас.

Алмерия пък пропусна най-доброто си положение в 70-ата минута, когато Мигел Корона центрира към далечната греда, но Фернандо Сориано не успя да преодолее Андрес Палоп.