Отборът на Севиля се класира за полуфиналите в турнира за Купата на краля с попадение в последната минута, след като се наложи над Валенсия в драматичен мач-реванш с 2:1.

Победители от първия двубой между двата тима излязоха „прилепите” с 3:2, но благодарение на правилото за гол на чужд терен андалусийците продължават напред в надпреварата.

Радостта на Севиля бе наистина изстрадана, след като решаващото попадение падна едва в 90-та минута на мача и бе дело на Себастиан Скилачи.

В следващия етап от надпреварата Севиля ще трябва да се изправи срещу Атлетик Биалбао, който вчера отстрани Спортинг Хихон.

„Прилепите” поведоха още в осмата минута, след като Марчена се разписа в мрежата на съперника, но гостите не успяха да задържат дълго преднината си. Севиля се окопити навреме и стигна до изравнително попадение чрез Фредерик Кануте, който се разписа с глава в 36-та минута.

Драматичният развой на срещата дойде в последната минута от редовното време на мача, а точно този гол класира Севиля за полуфиналите. Скилачи получи топката отляво и я прати в съперниковата врата за крайното 2:1.