Севиля победи с 1:0 при гостуването на Алавес в двубой от четвъртия кръг на Ла Лига. Голът за "андалусийците" отбляза Жоан Жордан в 37-та минута. 

Гостите в този двубой започнаха като по-активния отбор и това се запази като тенденция през цялото първо полувреме. Най-добрите два шанса за Севиля попаднаха в краката на нападателя Лукас Окампос, който обаче и в двата случая беше разочарован от стража на домакините Фернандо Пачеко. 

Все пак логичното се случи в 37-та минута. Гостите получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар на около 22 метра от вратата на Алавес. Зад кълбото застана Жоан Жордан, който пласира феноменален удар в далечния ъгъл и не остави никакви шансове за Пачеко.

Второто полувреме беше далеч по-спокойно, като домакините в крайна сметка успяха да поизравнят събитията на терена, но така и не стигнаха до сериозно положение. Най-близо до гол беше Диего Карлос от състава на Севиля, но ударът му с глава беше спасен с лекота от Пачеко. 

По този Начин момчетата на Хулиен Лопетеги поне временно излязоха на първо място в класирането, с актив от 10 точки. "Андалусийците" имат аванс от 1 точка пред Атлетико Мадрид.