Отборът на Севиля ще бъде на второ място във временното класиране в Испания, поне за няколко часа, преди Реал Мадрид и Валенсия да изиграят своите срещи. Андалусийците се наложиха с убедителното 4:0 над Атлетик Билбао и имат 14 точки в актива си – една повече от Барселона. Севиля игра спокойно и уверено, като показа, че постепенно намира формата си. Още преди почивката Фреди Кануте и Ренато се разписаха във вратата на Атлетик. В заключителните 15 минути на срещата Корейра и Шевантон оформиха и крайното 4:0.

Интересен мач се получи в Мадрид, където Хетафе и Алмерия завършиха наравно 2:2. Уче и Касреро вкараха две попадения за две минути в 69-та и 71-та за домакините, но за три минути в самия край на мача Негредо и Чико успяха да изравнят и да донесат точка за Алмерия. Резултатът остави и двата тима в зона УЕФА.

Малага разби с 4:0 като гост Рекреативо Уелва в опашкарското дерби на този кръг и се откъсна от дъното. Победи постигнаха и двата последни тима в класирането – Спортинг Хихон и Расинг.

Останалите резултати от шестия кръг на Примера дивисион:

Депортиво Ла Коруня – Нумансия 1:0

Майорка – Спортинг Хихон 0:2

Осасуна – Расинг Сантандер 0:1