Севиля шокира Атлетико Мадрид за Купата на Краля, след като се наложи като гост с 2:1 в първи четвъртфинален сблъсък.

Първото полувреме бе сравнително равностойно, като още в началото на двубоя попадение на Диего Коста бе отменено заради нарушение.

Отново Коста имаше възможност да реализира с глава в 19-та минута, но Серхио Рико спаси.

Важно спасяване направи от другата страна и Мигел Анхел Моя, след като в края на полувремето дойде и най-чистата възможност за Севиля след удар на Серхио Ескудеро.

Атлетико натисна газта през второто полувреме, а на терена се появиха и Анхел Корея и Яник Караско.

Диего Коста, разбира се, откри резултата в 73-та минута, след като топката стигна до него отляво в пеналта след няколко рикошета около точката на дузпата. С типичен голмайсторски прецизен и мощен удар, Коста намери диагонала и реализира.

Атлетико Мадрид доминираше и бе близо до второ попадение, но вместо това, Севиля изненадващо изравни. Това се случи в 80-та минута, след центриране на Хесус Навас отдясно, което се отби в крака на защитник и заблуди Моя, за да влети топката над стража в мрежата му за 1:1.

Това принуди Диего Симеоне да пусне и Фернандо Торес в игра, веднага след попадението.

Вместо да намери ценно второ попадение обаче, Атлетико допусна втори гол в своята врата.

Груба грешка в защитата на домакините в 88-та минута даде цялото предимство не само в мача, но и за класиране напред, на Севиля. Между двама Хоакин Корея се измъкна и излезе очи в очи с Моя, за да направи стража безсилен за втори път в двубоя.

Четирите минути добавено време не стигнаха за нищо за шокирания тим на Атлетико да реагира, и така мадридчани ще имат доста за наваксване след седмица на реванша.