Севиля пое глътка въздух, след като се наложи с минималното 1:0 при гостуването на последния в класирането Малага в мача от 26-ия кръг на Ла Лига. По този начин андалусийци запазиха шестата си позиция в класирането.

Севиля започна по-активно мача и в 14-та минута Мигел Лаюн отправи силен удар от дистанция, но Роберто спаси.

Севиля поведе в 15-та минута след страхотно отиграване на Дуран Нолито. Бившият футболист на Манчестър Сити пусна перфектен извеждащ пас към Хоакин Кореа, който с диагонален удар прати топката покрай Роберто във вратата на Малага.

Домакините от Малага имаха претенции за дузпа в 28-та минута за нарушение на Хоакин Кореа срещу Съксес, но съдията Дел Серо Гранде прецени, че няма основание да свири такава.

Нолито бе много близо до това да се разпише в 40-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на Роберто.

Гол на Севиля дело на Бен Йедер бе отменен неправилно в 41-та минута на срещата.

Роберто направи много силно спасяване в 52-та минута след удара на Нолито.

Серхио Рико спаси удара на Ролан в 58-та минута.

Севиля бе близо до удвояването на своята преднина в 58-та минута, когато Писаро стреля с глава, но изпрати топката на сантиметри встрани от вратата на Роберто.

Севиля направи нов пропуск в добавеното време на срещата, когато Мудо Васкес бе изведен сам срещу Роберто и стреля, но вратарят на Малага спаси.

Севиля е пети с 42 точки, докато Малага е последен с 13 точки.