Севиля не успя да се върнe на върха в испанската Ла Лига! Момчетата на Пабло Мачин стигнаха само до 1:1 срещу високо летящия баски Алавес в емоционален мач на "Естадио де Мендисороса" в среща от 14-ия кръг на шампионата.

Двата тима, които се намират в Топ 4 на класирането, изиграха войнствен и вълнуващ двубой, който обаче не излъчи победител. Алавес и Севиля си разделиха по едно полувреме, като през първата част домакините поведоха чрез Джони (37'), а през втората - гостите изравниха чрез 7-ия гол на Уисам Бен Йедер в Ла Лига (11 гола във всички турнири) през този сезон.

След това равенство андалусийци остават втори (27 точки), на 1 точка зад лидера Барселона (28 т.). Алавес, от своя страна, се откъсва с точка на 5-ия Реал Мадрид и вече е еднолично 4-ти с 24 пункта.

"Мендисороса" продължава да е крепост за баските, които в 7 мача са записали 4 победи и 3 равенства от началото на кампанията.

Алавес - Севиля

източник: БГНЕС

Началото на срещата бе равностойно и без особени експлозии пред някоя от двете врати. В 21-ата минута Джони и Ибай Гомес комбинираха в предни позиции за Алавес, но вторият не успя да отправи добър удар. В 34-ата минута Севиля опита да отговори след страхотен пас на Силва към Бен Йедер в предни позиции. Французинът получи в наказателното поле и стреля по диагонал, но топката профуча покрай левия страничен стълб зад Пачеко.

В 37-та минута домакините стигнаха до попадението. Бранителят на Севиля Серхи Гомес върна нескопосано назад, където Калери прихвана топката и се впусна по десния фланг. Калери без забавяне насочи към далечната греда, където Джони изпревари бранител на съперника и на празна врата откри за своя тим – 1:0.

Втората част започна с натиск на Севиля. В 61-ата минута Андре Силва стреля мощно от дистанция, но топката прелят високо в аут. Две по-късно влезлият като резерва Куинси Промес бе изведен сам срещу Пачеко, но опитът му за копване не бе сполучлив, тъй като стражът на домакините излезе напред и блокира удара. Малко след това Бен Йедер и Васкес комбинираха в предни позиции, но шутът на втория бе избит от защитник на съперника.

12 минути преди края на срещата настоятелността на Севиля даде резултат. Влезелият като смяна Пабло Сарбия получи по десния фланг. Халфът пусна прецизен пас, между защитната линия на Алавес и вратаря Пачеко, към близката греда, където Усам Бен Йедер изпревари своите съперници и изравни за 1:1.

Алавес

източник: БГНЕС

В 82-ата минута разбъркване в наказателното поле на Алвес извади токата за Франко Васкес, който обаче не намери добре топката и стреля високо в аут. Няколко секунди по-късно Бен Йедер отново се озова с топка в крака близо до вратата на съперника, но Лагуардиа го блокира и не позволи удар към вратата на Пачеко.

5 минути преди края именно Лагуардиа получи в полето на Севиля, след дълга топката от центъра на терена. Диагоналният му удар обаче бе доста амбициозен и топката излетя в аут. В 88-ата минута Алавес пропусна голям шанс да вземе трите точки. Подаване отдясно качи топката на главата на Брашанац, който насочи в далечния от себе си ъгъл, но кълбото се отби в гредата и отиде право в ръцете на Вацлик.

Алавес - Севиля 1:1

1:0 Джони 37'

1:1 Уисам Бен Йедер 78‘

Състави на двата отбора:

Алавес: Фернандо Пачеко, Шиме Наваро, Виктор Лагуардиа, Мартин Агерегабириа, Рубен Дуарте, Томас Пина, Мани Гарсиа, Мубарак Уакасо (Дарко Брашанац 74‘) Джону, Ибай Гомес (Рубен Собрино 83‘), Джонатан Калери (Джон Гуйдети 91')

Треньор: Абелардо

Севиля: Томас Вацлик, Даниел Кариско, Симон Кяер (Пабло Сарабиа 69‘), Серхи Гомес, Габриел Меркадо, Евер Меркадо (Куинси Промес 58'), Роке Меса (Ибрахим Амаду 46') Франко Васкес, Серхио Ескудеро, Андре Силва, Уисам Бен Йедер

Треньор: Пабло Мачин

Главен съдия: Хосе Мариа Санчес Мартинес

Стадион: "Естадио де Мендисороса"