В осминафинален мач реванш за Купата на Краля на Испания Севиля победи с класическото 3:0 като гост Ла Коруня и с общ резултат 5:1 андалусийци продължават за следващата фаза на турнира.

Хесус Навас даде гол аванс още в 1-та минута, след което последваха две попадения на Луиш Фабиано в 23-та и 40-та минута.

Двата отбора завършиха с човек по-малко, след като Омар Браво бе изгонен с червен картон в 60-та минута, а вратарят на Севиля Андрес Палоп също напусна преждевременно терена в 82-та минута.

Другият отбор от Севиля Бетис също се класира за четвъртфиналната фаза на турнира, след като „зелено-белите” победиха с 1:0 Реал Унион и с общ резултат 2:0 продължават напред.

Единственото попадение в срещата отбеляза Арсу в 20-та минута.

Еспаньол победи Поли Ехидо с 1:0 и с общ резултат 3:3, но повече голове на чужд терен каталунците продължават за следващата фаза на турнира.

Победният гол за Еспаньол вкара Рафаел Мартинес още в 7-та минута на срещата.

Алмерия не успя да победи Майорка и двата отбора завършиха 1:1 и с общ резултат 2:4 островитяните се класираха за четвъртфиналния етап на Купата на Краля.

Пиати даде гол аванс за домакините още в 3-та минута, но Аранго изравни в 28-та. Алмерия завърши мача с човек по-малко, след като Сантос бе изгонен в последната 90-та минута.

Валядолид победи с 2:1 Спортинг Хихон, но това не стигна на кастилци, които отпаднаха с общ резултат 3:4.

Канобио се разписа в 23-та, а Леон в 77-та удвои преднината на домакините, които се виждаха четвъртфиналисти, но в 90-та минута Жорже отбеляза почетния гол за отбора от Хихон, който го класира за следващата фаза на турнира за Купата на Краля на Испания.