Отборът на Севиля се наложи с минималното 1:0 над Ейбар в двубой от 34-и кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение в срещата падна в 56-ата минута и бе дело на Лукас Окампос.  

Първата добра възможност в мача дойде едва в края на първата част, когато Фернандо се вдигна над защитата в опит да оползотвори прекрасно изпълнен ъглов удар, но ударът му с глава бе спасен от вратаря на Ейбар. 

В добавеното време Лукас Окампос остана очи в очи с вратаря, но шутът му премина встрани от гредата. 

Второто полувреме започна по-агресивно и в 56-ата минута логичното се случи. Окампос посрещна перфектно центриране от Хесус Навас и след прекрасното първо докосване последва точен шут, който изпрати топката право в средата на вратата и откри резултата. 

Ейбар отговори, но късно. В 79-ата минута Гарсия Кике проби в наказателното поле и отправи добър удар, който обаче не срещна очертанията на вратата. 

Десетина минути по-късно Сусо можеше да удвои аванса на домакините, но ударът му бе брилянтно отразен от Марко Дмитрович. 

Секунди преди последния съдийски сигнал Кике можеше да завоюва ценна точка за своите, но ударът му разтресе дясната греда и победата остана за Севиля. 

Така Севиля затвърди четвъртата си позиция и вече има 60 точки в своя актив, а Ейбар остава на 17-о място с 35 пункта.