Представителите на Севиля и Барселона имаха среща с шефовете на Испанската футболна федерация, на която бяха обсъдени вариантите за провеждането на Суперкупата на страната. На нея присъстваха президентът на Севиля Пепе Кастро, както и изпълнителният директор на каталунския клуб Оскар Грау.

Федерацията предложи двубоят да се играе в един мач на 12 август, а срещата да се проведе на неутрален терен в Танжер, Мароко.

От Барселона са приели отправеното предложение, но от Севиля категорично са отхвърлили подобна възможност.

Представителите на андалусийския клуб са били категорични, че ако победителят в Суперкупата на Испания бъде определян в един мач, то те ще се съгласят само при положение, че въпросният двубой се проведе на техния стадион „Рамон Санчес Писхуан“.

Това по никакъв начин не устройва каталунците, които ще отчетат много сериозни финансови загуби.

Очаква се ръководството на Испанската футболна федерация да се събере в понеделник и да вземе еднолично решение относно Суперкупата на Испания.

Програмата на Севиля и Барселона е изключително натоварена през август и това не позволява изиграването на два мача. Сезонът в Ла Лига по програма трябва да започне на 19 август. Каталунците ще бъдат на турне в САЩ до 5 август, а Севиля има мачове от Лига Европа. Именно заради това на този етап единствената свободна дата е 12 август. От Севиля настояваха първата среща да се проведе на 5 август, но това няма как да стане при положение, че каталунския клуб е договорил своята програма и турне в САЩ още преди половин година.