Севиля остана в борбата за титлата два кръга преди края на кампанията в испанската Примера Дивисион, побеждавайки трудно Сарагоса с 3:1. Двубоят на стадион „Рамон Санчес Писхуан” в столицата на Андалусия бе от 36-ия кръг на местното първенство.

Домакините започнаха уверено двубоя и опасностите пред вратата на Сарагоса се заредиха една след друга. Логичното се случи в 27-та минута, когато Луиш Фабиано бе оставен непокрит в наказателното поле и откри.

През втората част отново Севиля имаше надмощие, като дори профука дузпа в 52-та минута чрез Фреди Кануте.

Коравият тим на Сарагоса не се отказа да преследва своето и изравни в 75-та минута. Аржентинският плеймейкър на арагонците Андрес Д`Алесандро центрира от корнер отляво на вратата на Палоп и Даниел Алвеш, който бе застанал на първата греда вкара топката в собствената си мрежа. Малко след това, носителите на Купата на УЕФА, можеха да си вкарат втори автогол – силен шут на Евертон се отклони в краката на Пуерта и топката кацна върху напречната греда на вратата на Палоп.

Севиля все пак стигна до победата в последните минути. В 83-та резервата Александър Кержаков бе изведен сам срещу вратаря Сезар и с техничен удар под плонжа му вкара за 2:1. В третата минута от даденото продължение Кануте се разписа от въздуха след центриране на Кержаков отдясно, вкарвайки 21-ия си гол този сезон.

Със спечелените три точки тимът на Хуанде Рамос запази третата си позиция в класирането със 70 точки – на 2 след лидерите Реал Мадрид и Барселона. Сарагоса е пети – само с точка пред шестия Атлетико Мадрид.