Отборът на Севиля победи като гост Бетис в двубой от 13-ия кръг на Ла Лига. Лукас Окампос изведе гостите напред в 13-ата минута, а в края на първата част Лорен възстанови равенството. В 55-ата минута "прилепите" отново излязоха напред с гол на Люк де Йонг. 

Резултатът бе открит в 13-ата минута, когато Лукас Окампос изведе гостите напред, връхлитайки върху отскочилата топка в наказателното поле и преодолявайки вратаря с нисък удар в средата на вратата.

Малко по-късно Евер Банега получи прецизно подаване на ръба на наказателното поле и нанесе обещаващ удар, но за негово съжаление той прелетя болезнено близо до дясната греда.

Последва удар на Набил Фекир, който намери пространство в наказателното поле, но топката премина точно над напречната греда. 

В края на първата част Бетис изравни резултата чрез Лорен, който отправи удар от движение в наказателното поле и преодоля вратаря, изпращайки топката в горната вътрешна страна на мрежата.

В добавеното време домакините дори можеха да обърнат, но вратарят на Севиля предотврати попадение.

В 55-ата минута Евер Банега демонстрира чудесен поглед върху играта, намирайки Люк де Йонг с дръзко подаване в наказателното поле, а ударът от движение на Де Йонг бе прецизен и завърши в горния ляв ъгъл. 

Последва удар на Алекс Морено, но Томаш Вацлик отново бе на правилното място и плонжира превъзходно.

В 72-ата минута останаха съмнения за игра с ръка на Франко Васкес в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията и играта продължи. 

Десетина минути по-късно Окампос получи прецизно подаване, както и времето да стреля от наказателното поле към средата на вратата. Йоел Роблес обаче усети намеренията му и отрази удара с добра реакция.

След победата Севиля е на 5-о място в класирането с 21 точки, а Бетис е на косъм от зоната на изпадащите с 13 точки в актива си.