Севиля пропусна невероятен шанс да оглави класирането в Примера дивизион. Лидерът Барселона загуби с 1:0 гостуването си на Сарагоса вчера и днес отборът на Хуанде Рамос можеше да се изкачи на върха, но не успя да победи Сантандер на своя стадион „Санчес Писхуан”.

Севиля атакуваше през цялото време на двубоя срещу осмия в класирането, но не успя да вкара така желаното попадение. Като титуляри в атаката на домакините започнаха Ернесто Шевантон и Луиш Фабиано. Те не играха в четвъртък срещу Тотнъм и от тях се разчиташе да внесат свежест в атаката на носителя на Купата на УЕФА.

Още във 2-рата минута Шевантон бе изведен от Дани Алвеш сам срещу вратаря, но не успя да овладее добре топката и опасността бе ликвидирана. В 13-тата минута Луиш Фабиано намери Шевантон, той стреля, но ударът му бе спасен от Тоно. Хесус Навас уцели напречната града в 33-тата минута след удар от около 40 метра. Малко преди почивката Луиш Фабиано опита да прехвърли Тоно, но вратарят с върха на пръстите си изби.

През последния половин час на мача Рамос пусна в игра другите си двама нападатели Александър Кержаков и Фреди Кануте. Единственото положение, което те сътвориха бе в 84-тата минута, когато Кануте стреля от въздуха, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Севиля остава на второ място в таблица, на една точка след Барселона. Трети е Реал Мадрид, който има две точки по-малко от лидера.

Другите резултати до момента:

Еспаньол – Реал Сосиедад 1:0

Майорка – Хетафе 2:0

Рекреативо – Селта 4:2

Леванте – Бетис 1:1

Депортиво – Химнастик 1:0

Реал Мадрид - Осасуна 2:0