Севиля направи огромна крачка към класирането за четвъртфиналите за Купата на Краля, след като спечели с 3:1 гостуването си на Атлетик Билбао на „Сан Мамес“.

И двата отбора играха с голяма част от резервните си футболисти, тъй като само след три дни в неделя отново на „Сан Мамес“ ще се изправят един срещу друг в мач от испанското първенство.

Севиля поведе в резултата в 6-та минута, когато Франко Васкес пусна перфектен пас към Нолито, който излезе сам срещу Унай Симон и не пропусна да вкара.

Домакините можеха да изравнят бързо резултата. В 9-та минута се откри чудесна възможност пред Маркел Сусаета, който стреля, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Хуан Сориано.

Даниел Карисо допусна груба грешка в 23-та минута, когато подари топката на Андер Капа, който стреля от малък ъгъл и не затрудни Сориано, който улови топката.

В края на първото полувреме попадение на Аритс Адурис не бе зачетено заради засада. След преглеждане на ситуацията с ВАР бе установено, че още в първата ситуация при центрирането в наказателното поле на Севиля има засада.

Пред Икер Муниаин се откри добра възможност в 48-та минута, но ударът му не бе точен.

Атлетик Билбао успя да изравни резултата в 49-та минута. Маркел Сусаета центрира от корнер в наказателното поле на Севиля, където Микел Сан Хосе засече топката с глава, Сориано не се намеси по възможно най-добрия начин и топката влетя във вратата му.

 Севиля успя да изравни резултата в 53-та минута, когато Нолито изведе Андре Силва сам срещу Унай Симон и португалският нападател реализира хладнокръвно във вратата на Атлетик Билбао.

Севиля реализира трети гол в 77-та минута, когато Амаду комбинира с Нолито, който с отличен пас изведе Уисам Бен Йедер сам срещу Симон и французинът реализира за 3:1.

В заключителните минути на срещата играчите на Атлетик Билбао се опитаха да направят загубата си по-почетна и да запазят някаква интрига преди реванша, но не успяха.

Реваншът е след седмица на „Рамон Санчес Писхуан“.