Севиля остави Виляреал да живурка малко над зоната на изпадащите в Примера дивисион, след като се наложи с 3:2 в последния мач от 10-я кръг. Андалусиици стигнаха до пълен обрат и продължават да са само на три точки от Реал Мадрид, и на четири от лидера Барселона. Със скромните си девет точки до момента, съперникът на Левски в Лига Европа Виляреал е едва на 16-та позиция.

Луиш Фабиано откри за Севиля още в деветата минута, но Робер Пирес изравни 20 минути по-късно. Така се оттеглиха двата състава на почивката, а след нея „жълтата подводница” засили оборотите, и от своя страна сътвори първия обрат в мача. Давид Фустер бе точен в 59-та минута, за да изведе гостите напред с 2:1.

Отново Луиш Фабиано възстанови равенството две минути след гола на Виляреал, а в 66-та се разписа и другият голмайстор на тима Фреди Кануте, който донесе и трите точки за Севиля.

В друг интересен мач по-рано днес Валенсия изнесе лекция на Сарагоса – 3:1 – и също се върна в челната четворка в Испания, с 21 точки – на пет от Барса. „Припелите” демонстрираха най-силното си оръжие – атаката, безпроблемно, и наказаха всяка грешка на гостите. Хуан Мата, Давид Вия и Пабло Ернандес се разписаха още преди почивката, а през второто полувреме Абел Агияр успя да върне само едно попадение.

В класирането Барселона е с 26 точки, Реал Мадрид има 25, Севиля – 22, а Валенсия е с 21 точки. В дъното са Атлетико Мадрид и Сантандер с по седем точки, Херес със шест и Малага само с пет точки от десет срещи.