Дни след драматичната загуба от Байерн Мюнхен във финала за Суперкупата на Европа, Севиля започна с победа новият сезон в Ла Лига. "Андалусийците" стигнаха до успеха с 3:1 при визитата си на новака Кадис, въпреки че до 90-ата минута резултатът беше 1:1.

Решаващото второ попадение за тимът на Жулен Лопетеги отбеляза Мунир Ел Хадади, а дълбоко в добавеното време Иван Ракитич сложи точка на спора с първия си гол, след като се завърна в отбора. Преди това Салвадор Понсе бе дал аванс на домакините, а Люк де Йонг изравни в 65-ата минута.

След нулево първо полувреме, в 48-ата минута ветеранът Алваро Негредо свали топката с глава за Понсе, който с атрактивен удар я насочи под гредата - 1:0. Секунди след гола Негредо можеше да накаже бившия си отбор, но Ясин Бону спаси.

В 65-ата минута Де Йонг засече с глава центриране на Хесус Навас и изравни. В самия край на редовното време комбинация между резервите Жоан Жордан и Ел Хадади завърши с втори гол във вратата на Кадис. Домакините рухнаха и в последните секунди Ел Хадади подаде на празна врата на Ракитич, който оформи успеха на Севиля.

Андалусийци са в средата на класирането с 3 точки, но са изиграли само един мач. За Кадис това е втора загуба от три кръга.

В друг мач от неделната програма в Ла Лига - Валядолид и Селта не се победиха и завършиха при резултат 1:1. Гостите откриха чрез Яго Аспас в 44-ата минута, но в 66-ата Жорди Гуардиола изравни от дузпа, оформяйки крайният резултат.

Валядолид Селта

източник: Gulliver/GettyImages