Севиля изпусна да оглави Примера дивисион, след като завърши 2:2 на своя стадион „Рамон Санчес Писхуан” срещу Малага в мач от 12-я кръг на първенството.

Още в 10-та минута домакините можеха да поведат в резултата, но Мунуа отрази два последователни удара на Луиш Фабиано и Негредо.

Минута по-късно резервата Алберт Луке бе изгонен от главния съдия Тешейра Витиенес, след като нападателят на Малага влезе в разправия с четвъртия съдия и бе изгонен в съблекалнята.

Доста изненадващо гостите поведоха в 22-та минута, когато Фернандо се възползва от грешка на вратаря на Севиля Хави Варас и прати топката в мрежата му.

Севиля продължи да напада и да създава по-сериозни опасности пред вратата на гостите, но обратно на логиката Малага стигна до втори гол в срещата в края на първото полувреме. В 45-та минута Фернандо изведе в чудесна позиция Дуда, който бе точен за 0:2.

През второто полувреме Севиля продължи да напада и в 58-та минута след центриране на Навас от корнер в наказателното поле на Малага Луиш Фабиано засече топката с глава и я прати във вратата на Мунуа.

Натискът на Севиля доведе до нов гол в 74-та минута, когато след добра комбинация между Кануте и Луиш Фабиано, последният прати топката за втори път в мрежата на Мунуа.

След това равенство Севиля остава на трето място във временното класиране с актив от 26 точки, а Малага напусна зоната на изпадащите, след като има 7 точки и по-добра голова разлика от Атлетико Мадрид.