Носителят на шест трофея Барселона изненадващо записа загуба при домакинството си на Севиля в първи мач от 1/8-финалите за Купата на краля. На своя „Ноу Камп” каталунците загубиха с 1:2. Така на реванша Меси и компания се нуждаят от задължителна победа с поне два реализирани гола, за да продължат напред в турнира.

През първото полувреме на „Ноу Камп” положения не липсваха, особено пред вратата на Палоп, но до гол така и не се стигна. Диего Капел вкара в мрежата на пазилия в този мач за Барса Пинто, но попадението бе отменено, тъй като преди това бе отсъдена засада.

Всичко по-интересно се случи през втората част, когато паднаха и трите попадения в мача. На почивката Пеп Гуардиола пусна в игра Златан Ибрахимович на мястото на младия Педро Родригес. Това обаче не помогна много на каталунците, въпреки че шведът отбеляза единственото попадения за тях в мача.

Резултатът бе открит в полза на Севиля след точно час игра. Пероти центрира към Ренато, бразилецът чукна хитро зад себе си, където непокрит бе оставен Диего Капел, за когото не бе проблем да вкара от близко разстояние.

Ибрахимович изравни резултата в 74-та минута след безумна грешка на Андрес Палоп, който излезе извън наказателното си поле, за да изпревари нападателя за дълга топка. Стражът обаче не успя дори да се доближи до топката, която попадна в шведа и той просто я вкара в опразнената врата.

Още в ответната атака обаче гостите получиха право да изпълнят дузпа заради нарушение на Чигрински в наказателното поле. Зад топката застана бившият играч на Реал Мадрид Алваро Негредо. Пинто усети ъгъла на удара и успя да докосне топката, но въпреки това тя попадна в неговата врата за 2:1.

До края на мача каталунците опитаха да стигнат поне до равенството, но Меси и Чигрински пропуснаха добри шансове за гол. В последната минута пък попадение на Дани Алвеш бе отменено заради засада, която бе правилно отсъдена.

Така Барса все още няма успех през 2010-а година, след като в първия си мач за годината, отново на „Ноу Камп”, завърши наравно 1:1 с Виляреал. В реванша със Севиля пък каталунците ще трябва доста да се потрудят, ако искат да продължат защитата на трофея си.