Отборите на Севиля и Барселона завършиха наравно 1:1 в първи мач от 1/8-финалите на турнира за купата на Краля. По този начин двата отбора оставиха интригата в сблъсъка за реванша, който ще се играе на „Ноу Камп” на 16 януари. Известно предимство все пак имат каталунците, след като успяха да вкарат гол на чужд терен.

Двамата треньори заложиха на титулярните си футболисти, въпреки че се очакваше да дадат шанс на някои от играчите, които по-рядко вземат участие в официалните мачове.

Двубоят премина сравнително равностойно, като и двата отбора имаха шансове да спечелят победата, но равенството бе най-справедливият резултат.

Често критикуваният Тиери Анри показа, че е футболист от голяма класа, въпреки упреците за играта му в Барса, след като вкара прекрасен гол в 23-тата минута. Той получи пас от Рафаел Маркес, укроти топката само с едно докосване и след това с прецизен удар откри резултата в срещата.

Крайният резултат бе оформен в самия край на полувремето, когато Диего Капел бе оставен сам в наказателното поле при изпълнение на ъглов удар и се възползва като вкара необезпокояван в мрежата на Виктор Валдес.

През втората част и двата отбора имаха своите шансове, но до нов гол така и не се стигна. По този начин Севиля и Барса оставиха всичко по-интересно за реванша след седмица.