Полузащитникът на Барселона и испанския национален отбор Сеск Фабрегас сподели, че ако във финала на Купата на Конфедерациите неговият тим победи Бразилия ще получи огромно психологическо предимство преди Мондиал 2014.

Двата тима ще се изправят един срещу друг от 1 часа (българско време) през нощта на 1 юли, а халфът смята, че евентуален успех окончателно ще подпечата доминацията на „ла фурия“ в международния футбол.

„Това може да бъде много важна стъпка за нас“, отбеляза Фабрегас. „Знаем, че единственото, което е останало пред нас, е да победим Бразилия. Ако го направим, ще можем да си поставим друго предизвикателство – трофея от Световното първенство.“

„Така ще тръгне по пътя към втората си световна титла с повече увереност, защото знаем, че можем да победим домакините на турнира. Това ще ни даде значително психологическо предимство.“

„Бразилия си остава най-добрият национален отбор за всички времена заради всичките си титли и ще е страхотно, ако ги победим в понеделник. Никой от нас не е играл срещу Бразилия и едва ли може да има по-добър шанс за нашето поколение от този двубой“, завърши Фабрегас.