Напрежението вече започва да се отразява и в лагера на един от най-стабилните отбори от началото на Евро 2008 - Испания. Въпреки страхотната игра и добрите резултати, явно вижданията на възрастния специалист Луис Арагонес не съвпадат с тези на играчите. Или поне на един от водещите футболисти в „Ла Фурия” – Серхио Рамос.

Днес буйният млад защитник се скара публично с Арагонес на сутрешното занимание на отбора. „Мъдрецът от Орталеса” събра играчите и им изнесе десетминутна тирада преди тренировката. Именно по време на монолога Рамос реагирал на думите на Арагонес твърде бурно, като повдигнал тон на наставника. Само бързите действия на опитния Карлос Марчена, който хвана здраво съотборника си, спряха конфронтацията.

Според вестник „Марка” скандалът е бил следният: Рамос е поискал обяснение от Арагонес защо последните две тренировки на тима са закъснели и е пожелал селекционерът да се извини пред отбора, тъй като закъснението е било по негова вина. Всъщност, става дума за съвсем кратко закъснение, не повече от няколко минути.

Арагонес обаче много се ядосал и настоял Рамос да си промени поведението „извън терена”. Оттам скандалът набрал скорост, защитникът заявил, че Арагонес не е бил прав да коментира поведението му пред медиите, преди да е говорил на четири очи с него и така нататък, до намесата на Марчена.

 

Въпреки всичко заниманието започна със спринтове, но доброто настроение от последните дни определено отсъстваше от лицата на играчите на Испания.

На пресконференция след тренировката Фернандо Торес естествено отказа да сподели какво са си казали Арагонес и Рамос, и на продължаващите въпроси отвърна само – „Говорихме си за музика”.